OPŠTI USLOVI KUPOVINE

Opšti uslovi kupovne definišu postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na internet stranici www.preventpoint.rs [u daljem tekstu: Internet stranica].

[1] SUBJEKTI OPŠTIH USLOVA KUPOVINE

1.1 Prodavac je MTO Prevetiva d.o.o. Beograd, sa sedištem na adresi Miloja Đaka br. 32B [Savski venac], matični broj 21578690, PIB 111950528 [u daljem tekstu: MTO Preventiva]. Kupac je posetilac Internet sajta koji odabere barem jedan proizvod, pošalje narudžbinu, i proizvod plati [karticom ili na osnovu profakture].

[2] PROIZVODI I CENE

2.1. Putem Interent stranice, kupcu je omogućena kupovina svih proizvoda koji se nalaze na Internet stranici, pri čemu proizvodi u svemu odgovaraju pratećim deklaracijama koje su objavljene uz proizvode [u daljem tekstu: Proizvodi]. Cene na Internet stranici iskazane su sa uračunatim porezom na dodatu vrednost [PDV-om] u dinarima.


[3] NARUČIVANJE


3.1. Proizvodi se naručuju na Internet stranici i nakon potvrde porudžbine od strane MTO Preventiva porudžbina je neopoziva [osim u slučajevima i po proceduri predviđenom važećim zakonima]. Ukoliko MTO Preventiva nije u mogućnosti da isporuči sve naručene proizvode, isporučiće raspoložive od izabranih proizvoda, o čemu će obavestiti kupca mejlom ili telefonom.


[4] DOSTAVA

4.1. Naručeni Proizvodi dostavljaju se do objekta kupca na adresu koju je kupac označio prilikom naručivanja Proizvoda. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije obavezan da nosi robu do sprata na kojem se nalazi kupac, već do ulaza u zgradu.


4.2. Prizvodi se dostavljaju na području cele Srbije. Isporuka porudžbine je u roku od sedam radnih dana. Rok dostave može biti i duži od naznačenog ukoliko naručeni Proizvodi nisu trenutno dostupni, ukoliko je kupac izvršio narudžbinu toku vikenda ili državnih praznika, ili u slučaju vanrednih situacija.


4.3. Kupac je obavezan da prilikom preuzimanja proizvoda potpiše otpremnicu, koju dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju poručenih proizvoda.


4.4. Cenu dostave snosi kupac.

[5] PLAĆANJE


5.1. Naručene Proizvode kupac plaća karticom pomoću sigurnosnog sistema banke ili nalogom za prenos na osnovu profakture izdate od strane MTO Preventiva.

[6] REKLAMACIJE


6.1. Kupac ima pravo na reklamaciju Proizvoda u skladu sa propisima Republike Srbije.

6.2. Prilikom preuzimanja pošiljke kupac je dužan da u prisustvu kurira proveri dostavljeni paket. Ukoliko na dostavljenom paketu ima vidljivih oštećenja (pocepani delovi i ugnječenje, lom) kupac nije dužan da preuzme paket. MTO Preventiva će o daljem postupku obavestiti kupca u najkraćem mogućem roku.

6.3. Kupac može izjaviti reklamaciju putem telefona: 011/6681022 radnim danima 08-16h ili putem imejla: info@preventpoint.rs

[7] ODUSTANAK OD KUPOVINE 


7.1  Kupac može odustati od kupovine do prijema potvrde narudžbine od strane MTO Preventiva. 

7.2. Kupac nema pravo odustati od kupovine nakon isporuke robe u skladu sa članom 37. Zakona o potrošačima s obzriom da se radi o higijenskim i zapečaćenim proizvoidma.

7.3. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost.

[8] OPISI PROIZVODA


8.1. MTO Preventiva nastoji da sve proizvode opiše što je tačnije moguće, kao i da koristi što verodostojnije fotografije artikala, međutim nije u mogućnosti da garantuje da su svi navedeni podaci u vezi proizvoda 100% tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka. Ako proizvod koji je kupac kupio odstupa od podataka koji su navedeni na Internet stranici, tj. objavljenoj deklaraciji, kupac ga možete vratiti u nekorišćenom stanju sa kompletnom dokumentacijom koju je uz njega dobio, a MTO Preventiva će izvršiti povraćaj novca.

[9] RADNO VREME


9.1. Prodaja na Internet stranici radi od 00-24h. U slučaju tehničkih problema ili tokom zahvata redovnog održavanja Internet stranica može biti kraći vremenski period nedostupna, o čemu će svi korisnici i kupci biti obavešteni.[10] AŽURIRANJE PODATAKA

10.1. MTO Preventiva zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kom delu Internet stranice.